COSA DICONO - WAT VERTELLEN ZE
Op bezoek in Vier Antwerpse adresjes met huisgemaakte pasta:
Huisgemaakte pasta op het bord: voor de meeste Italiaanse chefs blijft het een erezaak. In deze Antwerpse restaurants worden de deegwaren nog elke dag met de hand gefabriceerd.
Verschillende regio’s
De roots van Pastificio Da Lory liggen in het noorden van Italië. “Al zegt dat weinig over onze menukaart”, zeggen uitbaatster Niné Cipolletti en haar moeder Lory. “Wij maken gerechten uit verschillende Italiaanse regio’s. Heel geliefd zijn de lasagne bolognaise, gemaakt in dunne laagjes, en de ravioli met vulling van ricotta en spinazie, plus een saus van salieboter.”
“Wij maken onze tagliolini, ravioli en lasagne nog met de hand. Zowel bij het maak- als het kookproces steekt het nauw. Verse pasta moet met een exacte hoeveelheid water en zout gekookt worden. De smaak is anders dan de pasta die je in de supermarkt vindt. Wie het gekozen gerecht thuis wil uitproberen, kan in onze winkel terecht voor de nodige ingrediënten of kan andere pastagerechten kant-en-klaar meenemen.”
Hopland 27, 2000 Antwerpen, din-vrij: 10u-15u, za: 10u-16u. De winkel is telkens open tot 18u.www.dalory.be
Cità - Gazet Van Antwerpen
June.be
Waar eet je lekker Italiaans in Antwerpen?
Waar eet je lekker Italiaans in Antwerpen? Dat is eenvoudiger gezocht dan gevonden. We zochten naar Italiaanse hotspots die je hart doen sneller slaan met fuoco en passione.
Loretta en dochter Niné runnen al sinds 2018 hun traiteurzaak in Antwerpen. Het is niet alleen een pastashop met een waaier aan Italiaanse delicatessen, maar ook een gezellig lunchrestaurant. Hun pastamenu verandert iedere week, maar je kan er ook een van hun rijkgevulde panini of salades proeven.
Hopland 27.
Cità - Gazet Van Antwerpen
Proeven bij Pastificio Da Lory: Op bezoek in klein Italië
Onze man of vrouw proeft anoniem.
EXTRA TROEVEN:
Zoek je een origineel geschenk? Da Lory heeft cadeauschalen vol Italiaans lekkers naar ieders beurs.
Het opschrift Pastificio Da Lory dekt de lading helemaal. Het restaurant is verveld tot een pastawinkel met allerhande Italiaanse specialiteiten. Maar enkele tafeltjes zorgen voor het restaurantgevoel en de trattoria (eethuisje) brengt ook leven in de brouwerij.










