COSA DICONO - WAT VERTELLEN ZE
Op bezoek in Vier Antwerpse adresjes met huisgemaakte pasta:
Huisgemaakte pasta op het bord: voor de meeste Italiaanse chefs blijft het een erezaak. In deze Antwerpse restaurants worden de deegwaren nog elke dag met de hand gefabriceerd.
Verschillende regio’s
De roots van Pastificio Da Lory liggen in het noorden van Italië. “Al zegt dat weinig over onze menukaart”, zeggen uitbaatster Niné Cipolletti en haar moeder Lory. “Wij maken gerechten uit verschillende Italiaanse regio’s. Heel geliefd zijn de lasagne bolognaise, gemaakt in dunne laagjes, en de ravioli met vulling van ricotta en spinazie, plus een saus van salieboter.”
“Wij maken onze tagliolini, ravioli en lasagne nog met de hand. Zowel bij het maak- als het kookproces steekt het nauw. Verse pasta moet met een exacte hoeveelheid water en zout gekookt worden. De smaak is anders dan de pasta die je in de supermarkt vindt. Wie het gekozen gerecht thuis wil uitproberen, kan in onze winkel terecht voor de nodige ingrediënten of kan andere pastagerechten kant-en-klaar meenemen.”
Hopland 27, 2000 Antwerpen, din-vrij: 10u-15u, za: 10u-16u. De winkel is telkens open tot 18u.www.dalory.be