OPWARMEN
STEELPAN
Voor ravioli en lange- of korte pastagerechten.
Doe je pasta in een koekenpan.
Voeg een kopje water toe per portie pasta.
Zet een deksel op je pan.
Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Draai de pasta eens om en laat nog enkele minuten pruttelen.
Je pasta is klaar na 4 à 5 min.
Serveer met Parmigiano indien nodig.
OVEN
Voor Lasagna en cannelloni
Verwarm de oven op 180° – 210° C.
Doe je lasagna in een vuurvaste schotel of
laat in de aluminium verpakking.Warm op gedurende 30 à 40 min.
Je lasagna is klaar als je een krokant kortstje ziet.
KOKEN
Verse pasta koken, hoe doe je dat?
1. Doe voldoende water in een kookpot. - Gebruik 1 liter water per 150 gr pasta.
2. Voeg 1/2 eetlepel zout per liter water toe.
3. Warm je saus op in een braadpan.
5. Kook je verse pasta gedurende 2 à 4 minuten.
6. Haal de pasta uit het water met een schep.
7. Doe de pasta samen met je saus in een steelpan en voeg wat kookvocht toe.
8. Laat samen enkele minuten pruttelen.
9. Serveer met Parmigiano indien nodig.